نی‌ نی سایت

تجربه های نی نی سایتی ها در پخت آش: 19 نکته خاص






تجربه های نی نی سایتی ها در پخت آش: 19 نکته کلیدی

آش یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در مناسبت‌های مختلف پخته می‌شود. هر خانواده‌ای برای پخت آش، فوت و فن خاص خودش را دارد. در این پست، به سراغ تجربیات کاربران نی نی سایت رفته‌ایم تا نکات کلیدی و مهمی که در پخت یک آش خوشمزه و اصیل به کار می‌آید را جمع‌آوری کنیم.

این نکات حاصل سال‌ها تجربه کاربران این سایت در پخت انواع آش، از آش رشته گرفته تا آش جو و آش شله قلمکار است. با ما همراه باشید تا این نکات ارزشمند را مرور کنیم.

  • حبوبات را حتما از شب قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  • برای لعاب‌دار شدن آش، از بلغور جو یا جو پوست کنده استفاده کنید.
  • عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

  • سبزی آش را تازه تهیه کنید و بعد از پاک کردن و شستن، ریز خرد کنید.
  • نسبت حبوبات به سبزی را رعایت کنید تا آش طعم متعادلی داشته باشد.
  • برای خوش‌طعم شدن آش رشته، از کشک محلی استفاده کنید.
  • در آش شله قلمکار، از گوشت با استخوان استفاده کنید تا آش طعم بهتری داشته باشد.
  • برای پخت آش ترش، از آب انار یا رب انار استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از ته گرفتن آش، مرتب آن را هم بزنید.
  • میزان آب آش را با توجه به غلظت دلخواهتان تنظیم کنید.
  • برای جا افتادن آش، اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
  • پیاز داغ و سیر داغ را به میزان کافی در آش استفاده کنید.
  • نعناع داغ را در روغن زیاد سرخ نکنید تا تلخ نشود.
  • برای تزیین آش، از کشک، نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ استفاده کنید.
  • بهتر است در آش رشته از رشته آشی استفاده شود نه رشته پلویی.
  • برای طعم بهتر آش شله زرد می‌توانید کمی گلاب در انتهای پخت اضافه کنید.
  • در آش جو می‌توانید از عصاره گوشت یا قلم استفاده کنید.
  • برای پخت آش بلغور، بلغور را از قبل خیس کنید تا نرم شود.
  • اضافه کردن کمی برنج نیم دانه باعث لعاب بیشتر آش می شود.
  • در پخت آش حتما صبور باشید و اجازه دهید مواد به خوبی پخته شوند.
  • نوش جان!






    19 نکته طلایی برای پخت آش خوشمزه از نی نی سایت!

    19 نکته طلایی برای پخت آش خوشمزه از نی نی سایت!

    1. خیساندن حبوبات، رمز لعاب بیشتر

    یکی از مهم‌ترین نکته‌هایی که در نی نی سایت زیاد بهش اشاره شده، خیساندن حبوباته.حداقل 24 ساعت قبل از پخت، حبوبات رو خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید تا نفخش گرفته بشه.این کار هم باعث میشه آش راحت‌تر بپزه و هم لعاب بیشتری داشته باشه.بعضی از کاربرا حتی پیشنهاد میدن یه قاشق آرد به آب حبوبات اضافه کنید موقع خیسوندن.این کار کمک میکنه نفخ حبوبات بیشتر گرفته بشه.دقت کنید که عدس نیاز به خیسوندن طولانی نداره و نیم ساعت کافیه.اگر زیاد خیس بخوره له میشه.برای لوبیا و نخود بهتره پوستشون رو بعد از خیسوندن جدا کنید تا آش لطیف‌تر بشه.

    نکته دیگه اینکه، آب حبوبات رو دور بریزید و از آب تازه برای پخت استفاده کنید.

    خیساندن جداگانه هر نوع حبوبات هم توصیه شده تا طعمشون با هم ترکیب نشه و کیفیت بهتری داشته باشه.اگر وقت ندارید، حبوبات رو چند بار بجوشونید و آبش رو عوض کنید.

    2. انتخاب سبزی آش، حرفه ای ها می دانند!

    ترکیب سبزی آش خیلی مهمه! معمولا از تره، جعفری، اسفناج و گشنیز استفاده میشه. نسبت هر کدوم هم مهمه. بعضی‌ها شنبلیله هم اضافه می‌کنند که سلیقه‌ایه. سبزی تازه عطر و طعم بهتری داره. اگر سبزی خشک استفاده می‌کنید، حتما قبل از اضافه کردن به آش، کمی خیس کنید تا نرم بشه. مقدار سبزی باید کافی باشه، نه خیلی کم که طعم آش رو نگیره و نه خیلی زیاد که آش تلخ بشه. برخی کاربران نی نی سایت پیشنهاد می کنند از کمی شوید هم برای خوش عطر شدن آش استفاده کنید. بهتره سبزی آش رو خیلی ریز خرد نکنید تا بعد از پخت له نشه و ظاهر خوبی داشته باشه. اضافه کردن سبزی در اواخر پخت آش باعث حفظ عطر و طعم اون میشه. نسبت تره به بقیه سبزیجات باید بیشتر باشه.

    3. پیاز داغ، پایه اصلی طعم

    پیاز داغ یکی از ارکان اصلی طعم آش هست. برای داشتن یه پیاز داغ خوشمزه، از پیازهای خلالی و نازک استفاده کنید و با حرارت ملایم سرخ کنید تا کاملا طلایی و ترد بشه. در اواخر سرخ شدن پیاز، کمی زردچوبه بهش اضافه کنید تا خوشرنگ‌تر بشه. بعضی‌ها هم یه حبه سیر رنده شده اضافه می‌کنن. قسمتی از پیاز داغ رو برای تزیین کنار بذارید. پیاز داغ رو در روغن زیاد سرخ کنید تا ترد بشه. از پیازهای شیرین برای تهیه پیاز داغ استفاده کنید. مواظب باشید پیاز داغ نسوزه که طعم آش رو تلخ میکنه. بعد از سرخ شدن پیاز داغ، اون رو روی دستمال کاغذی قرار بدید تا روغن اضافیش گرفته بشه.

    4. کشک، ترشی دلپذیر

    کشک آش رو باید قبل از اضافه کردن، رقیق کنید. برای این کار، کشک رو با کمی آب جوش مخلوط کنید و از صافی رد کنید تا یکدست بشه. بهترین زمان برای اضافه کردن کشک، نیم ساعت قبل از خاموش کردن آش هست. مقدار کشک بستگی به ذائقه شما داره. اگه ترشی بیشتری دوست دارید، کشک بیشتری اضافه کنید. از کشک پاستوریزه برای حفظ سلامتی استفاده کنید. قبل از اضافه کردن کشک به آش، حتماً طعم اون رو بچشید تا شور نباشه. اگر کشک خیلی غلیظ بود، میتونید از کمی شیر برای رقیق کردنش استفاده کنید. اضافه کردن کشک خیلی زود باعث بریده بریده شدن آش میشه.

    5. رشته آش، زمان بندی دقیق

    رشته آش رو باید در اواخر پخت به آش اضافه کنید. معمولا 15 تا 20 دقیقه قبل از خاموش کردن کافیه. قبل از اضافه کردن رشته، اون رو کمی خرد کنید تا راحت‌تر با آش مخلوط بشه. بعضی‌ها رشته رو قبل از اضافه کردن، کمی تفت میدن تا خوش‌رنگ‌تر بشه. بعد از اضافه کردن رشته، آش رو مرتب هم بزنید تا رشته‌ها به هم نچسبن. مقدار رشته باید متناسب با حجم آش باشه. زیاد بودن رشته باعث میشه آش خیلی غلیظ بشه. از رشته مرغوب و با کیفیت استفاده کنید تا آش شما خوش طعم تر بشه. رشته آش زود پخته میشه، پس مراقب باشید له نشه.

    6. گوشت، اختیاری اما خوشمزه

    اگر دوست دارید آش شما گوشت داشته باشه، میتونید از گوشت چرخ کرده یا گوشت تکه‌ای استفاده کنید. گوشت رو جداگانه بپزید و بعد به آش اضافه کنید. برای خوشمزه‌تر شدن گوشت، میتونید اون رو با پیاز و ادویه تفت بدید. بعضی‌ها از قلم گوسفندی هم برای طعم دادن به آش استفاده می‌کنن. اضافه کردن گوشت باعث میشه آش شما مقوی تر بشه. گوشت رو بعد از پخت ریش ریش کنید و بعد به آش اضافه کنید. بهتره از گوشت کم چرب برای تهیه آش استفاده کنید. اضافه کردن گوشت به آش کاملا سلیقه ای هست.

    7. ادویه ها، جادوگران طعم

    ادویه‌های اصلی آش شامل نمک، فلفل، زردچوبه و نعناع خشک هست. بعضی‌ها از زیره و پودر سیر هم استفاده می‌کنن. نعناع خشک رو باید قبل از اضافه کردن به آش، کمی تفت بدید تا عطرش بلند بشه. در اضافه کردن ادویه زیاده روی نکنید. کم کم اضافه کنید و بچشید تا طعم دلخواهتون رو پیدا کنید. از ادویه های تازه و با کیفیت استفاده کنید. زردچوبه باعث خوش رنگ شدن آش میشه. فلفل تندی آش رو تنظیم میکنه. نعناع داغ عطر و طعم بی نظیری به آش میده.

    8. هم زدن مداوم، راز یکدستی

    برای اینکه آش یکدست و منسجمی داشته باشید، باید اون رو مرتب هم بزنید. این کار باعث میشه مواد به خوبی با هم مخلوط بشن و آش ته نگیره. مخصوصا در اواخر پخت، هم زدن مداوم خیلی مهمه. از قاشق چوبی برای هم زدن آش استفاده کنید. هم زدن آش باعث میشه لعاب بیشتری پیدا کنه. در حین هم زدن، مواد ته گرفته رو از ته قابلمه جدا کنید. هم زدن زیاد باعث له شدن مواد آش میشه. صبر و حوصله در هم زدن آش نتیجه خوبی به شما میده.

    9. حرارت ملایم، کلید پخت کامل

    آش رو باید با حرارت ملایم بپزید تا مواد به خوبی پخته بشن و طعم‌ها با هم ترکیب بشن. حرارت زیاد باعث میشه آش ته بگیره و بسوزه. بعد از جوش آمدن آش، حرارت رو کم کنید و بذارید به آرامی بپزه. پخت طولانی مدت آش باعث میشه طعم بهتری داشته باشه. اگر عجله دارید، میتونید از زودپز استفاده کنید، اما طعم آش پخته شده در قابلمه بهتره. مراقب باشید آش سر نره. حرارت ملایم باعث میشه حبوبات به خوبی پخته بشن. پخت سریع آش باعث میشه طعم خوبی نداشته باشه.

    10. مقدار آب، دقت کنید!

    مقدار آب آش خیلی مهمه. اگه آبش کم باشه، آش خیلی غلیظ میشه و اگه زیاد باشه، آش شل و بی‌مزه میشه. کم کم آب اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید. بهتره از آب جوش برای اضافه کردن به آش استفاده کنید. در طول پخت، ممکنه آب آش تبخیر بشه. پس مرتب چک کنید و در صورت نیاز آب اضافه کنید. غلظت آش بعد از خنک شدن کمی بیشتر میشه، پس در نظر داشته باشید. اضافه کردن آب سرد به آش باعث میشه فرآیند پخت متوقف بشه. از آب تصفیه شده برای تهیه آش استفاده کنید. آش نباید خیلی آبکی باشه.

    11. تزیین آش، هنر شما

    تزیین آش کاملا سلیقه‌ایه. معمولا از کشک، نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ برای تزیین استفاده میشه. بعضی‌ها از گردو و سبزیجات تازه هم استفاده می‌کنن. تزیین آش رو قبل از سرو انجام بدید. با کشک طرح‌های زیبا روی آش بکشید. از نعناع داغ به صورت خلاقانه استفاده کنید. تزیین زیبا باعث اشتها آور شدن آش میشه. از رنگ‌های مختلف برای تزیین آش استفاده کنید. تزیین آش نشون دهنده سلیقه شماست.

    12. عدس پلو، ترفند لعاب دهی

    برخی از کاربران نی نی سایت پیشنهاد میدن که برای لعاب دادن بیشتر به آش، مقداری عدس پلو که از قبل پخته شده رو به آش اضافه کنید. این ترفند باعث میشه آش شما غلیظ تر و خوشمزه تر بشه. عدس پلو رو قبل از اضافه کردن به آش، کمی له کنید. مقدار عدس پلو بستگی به حجم آش شما داره. اضافه کردن عدس پلو به آش کاملا اختیاری هست. این ترفند بیشتر برای آش رشته کاربرد داره. عدس پلو باید کم روغن باشه. میتونید از عدس پلو گیاهی هم استفاده کنید.

    13. جو پرک، جایگزین رشته

    اگه دوست دارید آشتون غلیظ تر باشه و رشته دوست ندارید، میتونید از جو پرک استفاده کنید. جو پرک رو باید قبل از اضافه کردن به آش، کمی خیس کنید. مقدار جو پرک باید متناسب با حجم آش باشه. جو پرک باعث میشه آش شما مقوی تر بشه. جو پرک برای افرادی که رژیم غذایی دارند مناسبه. جو پرک رو در اواخر پخت به آش اضافه کنید. جو پرک رو قبل از اضافه کردن کمی تفت بدید. میتونید از مخلوط جو پرک و رشته استفاده کنید.

    14. سیر داغ، عطر و طعم خاص

    سیر داغ هم مثل پیاز داغ، یکی از طعم دهنده‌های اصلی آش هست. برای تهیه سیر داغ، سیرها رو نازک خلال کنید و با حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی بشن. در اواخر سرخ شدن سیر، کمی نمک بهش اضافه کنید. قسمتی از سیر داغ رو برای تزیین کنار بذارید. سیر داغ رو در روغن زیاد سرخ کنید تا ترد بشه. مواظب باشید سیر داغ نسوزه که طعم آش رو تلخ میکنه. بعد از سرخ شدن سیر داغ، اون رو روی دستمال کاغذی قرار بدید تا روغن اضافیش گرفته بشه. اضافه کردن سیر داغ به آش کاملا سلیقه ای هست.

    15. بلغور گندم، لطافت بیشتر

    برای لطیف تر شدن آش میتونید از بلغور گندم استفاده کنید. بلغور گندم رو باید قبل از اضافه کردن به آش، خیس کنید. بلغور گندم رو در ابتدای پخت به آش اضافه کنید. مقدار بلغور گندم باید متناسب با حجم آش باشه. بلغور گندم باعث میشه آش شما مقوی تر بشه. بلغور گندم رو قبل از اضافه کردن کمی تفت بدید. میتونید از بلغور گندم در آش شله قلمکار استفاده کنید. بلغور گندم رو با آب سرد خیس کنید.

    16. عصاره قلم، طعم عمیق

    برای داشتن یک آش با طعم عمیق و لذیذ، از عصاره قلم استفاده کنید. عصاره قلم رو میتونید به صورت آماده از فروشگاه تهیه کنید یا خودتون در منزل تهیه کنید. عصاره قلم رو در ابتدای پخت به آش اضافه کنید. مقدار عصاره قلم بستگی به حجم آش شما داره. بهره‌گیری از عصاره قلم اختیاری هست. عصاره قلم باعث میشه آش شما مقوی تر بشه. میتونید از عصاره قلم گوسفندی یا گوساله استفاده کنید. عصاره قلم رو قبل از اضافه کردن به آش، کمی رقیق کنید.

    17. فوت کوزه گری مادربزرگ ها: جوش شیرین ممنوع!

    قدیم تر ها برای زود پختن حبوبات از جوش شیرین استفاده میکردند، اما این کار نه تنها خواص حبوبات رو از بین میبره، بلکه برای سلامتی هم ضرر داره. پس به هیچ وجه از جوش شیرین استفاده نکنید!خیساندن حبوبات بهترین راه برای زود پختن اونهاست. از روش های طبیعی برای نفخ گیری حبوبات استفاده کنید. جوش شیرین طعم آش رو هم خراب میکنه. به سلامتی خودتون اهمیت بدید. از ترفندهای سالم برای پخت آش استفاده کنید. جوش شیرین برای دستگاه گوارش مضر هست.

    18. نعناع داغ اصولی

    برای تهیه نعناع داغ اصولی، ابتدا روغن رو داغ کنید، سپس نعناع خشک رو اضافه کنید و سریع از روی حرارت بردارید. مراقب باشید نعناع نسوزه که تلخ میشه. از نعناع خشک تازه و با کیفیت استفاده کنید. نعناع داغ رو برای تزیین آش استفاده کنید. نعناع داغ عطر و طعم فوق العاده ای به آش میده. میتونید کمی پودر سیر هم به نعناع داغ اضافه کنید. نعناع داغ رو در ظرف دربسته نگهداری کنید. از روغن جامد برای تهیه نعناع داغ استفاده نکنید.

    19. صبر و عشق، چاشنی اصلی

    از پختن آش لذت ببرید. به آشپزی به عنوان یک هنر نگاه کنید. با عشق آشپزی کنید. تجربه های جدید رو امتحان کنید. از نتیجه کارتون لذت ببرید. آشپزی یک نوع مدیتیشن هست.

    نمایش بیشتر

    یک دیدگاه

    1. یاد گرفتم که توی آش سبزی رو موقع اضافه کردن باید از یک مشت بیشتر نریزم، آخرین باری که آش پختم یه عالمه سبزی ریختم وسط، شد مثل آش قهر!

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا